8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Borbarangolás Borvacsora – Rózsakő Vendéglő

Nagy szeretettel hívunk május 25-i borvacsoránkra, ahol a kiváló minőségű ételek mellett megkóstolhatjátok a badacsonyi borászok pincéiben őrzött legzamatosabb borokat is.

Az étterem 1997-ben parasztbarokk stílusban épült. Az üzlet külső és belső képének kialakításakor messzemenően figyelembe vettük Barna Péter muzeológus, művészettörténész szakmai tanácsait. Ennek köszönhetően sikerült elérni, hogy bár a Rózsakő Borpince egy új építmény, mégis harmonikusan illeszkedik a környezetébe, visszaidézve a múlt századi borospincék, ill. présházak hangulatát. A borpince a nevét egy tőle nem messze található szikla-képződményről kapta, amelyet Rózsakőnek neveznek. Ez a hatalmas asztal formájú szikladarab valószínűleg évszázadokkal ezelőtt gurult le a hegy lejtőjén, és a 19. században nevezték el Szegedy Rózáról, aki vőlegényével, Kisfaludy Sándorral, a század jeles költőjével, gyakran üldögélt rajta. Feltehetően erre vezethető vissza a hozzá fűződő néphagyomány is, miszerint, ha egy fiús egy lány ráül a Rózsakőre háttal a Balatonnak, még abban az évben összeházasodnak és hosszú boldog házasság vár rájuk. Ha pedig a lány egyedül ül rá a Rózsakőre és közben a kedvesére gondol, a fiúban is rögtön fellángol a szerelem. A Rózsakő Borpince Étterem a badacsonyi hegyen, a bazaltorgonák alatt, Badacsony fő turista útvonala mentén helyezkedik el. Egy 50 fő befogadására alkalmas hangulatos borospincében, valamint egy 150 férőhelyes, szőlőtőkékkel övezett romantikus kerthelyiségben várjuk kedves vendégeinket. A gyerekek szórakozását játszótér szolgálja. Teraszunkról gyönyörű kilátás nyílik az egész Balatonra.

VENDÉGVÁRÓ AJÁNLATUNK MÁJUS 25-31. KÖZÖTT: A'la Carte ételeinkből 10 % kedvezményt biztosítunk az egész hét folyamán a betérő vendégek részére


MENÜ ÉS BOROK:
Welcome:
Házi készítésű omlós pogácsa és zamatos pálinka

Előétel: Hortobágyi húsos palacsinta

Főétel: Rózsakő borban párolt sertésjava ropogós burgonyfánkocskákkal

Desszert: Újragondolt vargabéles vörösboros erdeigyümölcs ragúval


Borok:
BalatonBor Olaszrizling - Barna Pince
Kéknyelű - Barna Pince
Száraz Muskotály - Németh Pince
Irsai Olivér – Skizo Borház
"kinnagangon" Rosé Pinot Noir – Borbély Családi Pincészet
Vörös cuvée – Skizo Borház
Bodzás bor Olaszrizling - Hóbor Pince


PROGRAM: Élő zene
Ajándék a vacsora mellé: Választás alapján ajándékkosarunk kínálatából
A borvacsora ára: 16.990 Ft/fő
Nyitvatartás május 25-31. között: minden nap: 12.00-19.00


ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!
Asztalfoglalás:
8261 Badacsony, Kisfaludy Sándor utca 26.
+36 30/954-2518
demjentamas64@gmail.com
Facebook: Rózsakő Vendéglő

Időpont

2024.05.25 19:00 - 22:00

Helyszín

8261 Badacsony, Kisfaludy Sándor utca 26.

További rendezvények

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsony@citypage.hu