8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Bortúra Badacsonyban

A Badacsonyi borvidék Magyarország egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidéke. Bátran mondhatjuk, hogy minden egyes érzékszervünknek gyönyörűséget okoz. Itt, a bor mellé párosul a táj szépsége, a Balaton víztükre és az ég felé magasodó tanúhegyek. A borvidéket a víz közelsége különleges adottságokkal ruházza fel, de a vulkanikus talaj és a hegyet alkotó bazalt az, ami igazán unikálissá teszi.

Gyere és kóstold meg a BADACSONY vulkáni talaján született nagy fehéreket! Ízleld meg az aromákban gazdag, szép tónusú borainkat! Tarts velünk és éld át szőlőültetvényeink csodáit! Badacsony „borközelből” programsorozatunk tavasztól késő őszig tartó időszakban számos szakvezetéses bortúrát tartogat neked. Pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrtuk össze számodra. Családi pincészeteink finomabbnál finomabb borait ismerheted meg, lenyűgöző látvány kíséretében.


A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezetőnk mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.


AKIKHEZ A BORTÚRA VEZET:


Istvándy Borműhely
Az Istvándy család szőlő- és bortermelési története több mint 200 évre nyúlik vissza. Fontos számukra a tradíciók ápolása, a tapasztalatok, illetve a megfigyelések továbbadása. Hangsúlyt helyeznek a Badacsonyi Borvidéken termő egyedülálló Kéknyelű szőlőfajtára, valamint erre a vidékre jellemző Szürkebarátra és Olaszrizlingre. A badacsonyi bor- és gasztrokultúra gazdagításához a borkészítés mellett más területeken is hozzájárulnak (gasztronómia, saját mangalica termékek). A család tagjainak szerteágazó tevékenységeiben közös, az a badacsonyi vidék szeretete és a törekvés, hogy a kreatív, pozitív és alkotó energiáinkkal mások számára élményt és örömet adjanak.

Borbély Borterasz
A Borbély Családi Pincészet mindennapjaiban a családtagok részt aktívan vesznek, így a birtok minden munkafolyamatában is, a szőlőmunkáktól, a pincei feladatokon keresztül a vendég fogadásig. Fiatal borásza, Borbély Tamás elnyerte „AZ ÉV BORTERMELŐJE” kitűntető címet, 2020 decemberében. Tamás a 30-ik Év bortermelője Magyarországon és az első a Badacsonyi borvidéken. 23 ha-os családi birtokukon a borvidékre jellemző, kiváló szőlőfajtákkal, kiemelkedő dűlőikkel, a modern és tradícionális technológiák segítségével törekszenek a frissebb stílusútól az egyedi, minerális ízvilágú, tartalmas borok termelésére.

Éliás Birtok
Páratlan balatoni panorámával rendelkező fiatal borászat, mely célja, hogy egyedi, de mégis jellegzetes badacsonyi stílusú borokat készítsen. A tradicionális badacsonyi fajtákra fókuszálnak, de kíváncsiságuknak hódolva szélesebb fajta és stílusskálán kísérleteznek. Stílusuk letisztult, boraik sokszínűek, nem nélkülözik az ásványosságot. Így vallanak magukról: „Kiváló vulkanikus borok, balatoni panoráma, házi készítésű borkorcsolyák és csodás természet. Birtokunkon ez vár vendégeinkre.” Borkorcsolyaként toszkán lapos kenyeret kínálnak.


Bortúra részletei:

Találkozó: 10:15, Badacsony Tourinform Iroda (8261 Badacsony, Park u. 14.)
Indulás: 10:30 
Útvonala: Tourinform Badacsony - Istvándy Borműhely - Borbély Borterasz - Éliás Birtok
Időtartam: 3,5 óra
Szintkülönbség: 120 m
Táv: 2 km


A BORTÚRA ÁRA:
 • 14 900 Ft/fő
 • Az ár tartalmazza az idegenvezetést, a borászatonként 3 fajta bor kóstolóját és a borkóstolóhoz illő, helyszínenként eltérő borkorcsolyákat.
 • Visszakóstolás illetve egyéb fogyasztás külön fizetendő!
 • A bortúrán résztvevő, de alkoholt nem fogyasztó személy a teljes részvételi díjat köteles megfizetni, hiszen igénybe veszi az idegenvezetést, fogyaszthat a borkísérő falatokból és kérhet alkoholmentes italt (kávé, üdítő stb.).

   

   Jegyvásárlás

   

  További információ jegyvásárlás és regisztráció kapcsán:
  Tourinform Badacsony (8261 Badacsony, Park u.14)
  Telefonon: +36 87 531 013
  E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu
  Facebook-üzenetben: Tourinform Badacsony

   További részletek a bortúráról

  A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt.
  A rendezvényen kép-és hangfelvétel készül, ezt a rendezvény résztvevői megjelenésükkel tudomásul veszik.
  Változás joga fenntartva!


Időpont

2024.08.02 10:30 - 14:00

Helyszín

Badacsony

További rendezvények

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu