8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Folly Arborétum és Borászat

Arborétumunk nem egyszerűen egy arborétum a sok közül. Nem csupán különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem a családunk története, több generáció elkötelezett munkájának és kitartásának eredménye.

Legyen Ön is részese családi történelmünknek! Szívja magába a százéves cédrusok nyugalmát, a varázslatos balatoni panorámát és kóstolja meg borainkat, melyeket szakértelemmel és fáradtságot nem kímélve készítettünk el az Ön számára.

Az arborétum szerves részeként működő borászat alapítását üknagyapánkhoz köthetjük, aki 1878-ban építette meg a ma is használatban lévő pincét. A badacsonyi történelmi borvidék hagyományaihoz híven főként fehérborokkal foglalkozunk, azok közül is a környékre jellemző fajtákat – szürkebarát, muscat ottonel, budai zöld, olaszrizling – részesítjük előnyben. A kor követelményeinek megfelelően élünk a tisztaság és üdeség megőrzését szolgáló eszközökkel, de ha úgy kívánja a bor, őseink tudásához fordulunk és fahordókban seprőn tartva érleljük a napsütötte szőlőszemekből nyert nedűt.

2019 tavaszán nyílt meg új éttermünk, amely a család több, mint 160 éves egykori lakóházában kapott helyet. A felújított látogatóközpontban a tájba illő, a hagyományokat követő, rusztikus éttermet rendeztünk be, amelyben állandó friss bisztró kínálattal és hétvégenként szezonális ajánlatokkal, badacsonyi ínyencségekkel várjuk vendégeinket. Grillteraszunkon nyáron elsősorban friss, helyi alapanyagokból készült bisztro fogásokat kínálunk, amelyeknek harmonikus kísérői lehetnek illatos Folly boraink éppúgy mint a zamatos szörpjeink.

 
Üzlet specialitása: Saját termelésű borok

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya, SZÉP kártyaKategória: Borlelőhelyeink

Kapcsolódó szolgáltatók

Folly Arborétum és Borászat

8257 Badacsonyörs, Kápolnavölgyi út 25.

Arborétumunk nem egyszerűen egy arborétum a sok közül. Nem csupán különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem a családunk...

Bővebben

Hasonló találatok

Szászi Birtok

8265 Hegymagas, 035/7 hrsz.

A Szászi Birtok az ország egyik első minősített bio szőlőbirtoka.

Bővebben

Weller Borház

8258 Badacsonytomaj, Római út 28.

Páratlan szépségű szőlőültetvények, kiváló borok, csodálatos birtok Badacsony szívében.

Bővebben

Gilvesy Pincészet

8265 Hegymagas, 028/10 hrsz

A Gilvesy Pincészet Szent György-hegyen, a 18. századi Eszterházy présház romjain kelt új életre 2002-ben.

Bővebben

Csanádi Pincészet

8257 Badacsonyörs, Füredi u.24.

Családunkban a szőlő és bor szeretete, Apáról fiúra szál, így már a negyedik generáció szakemberének, Csanádnak a borait is...

Bővebben

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsony@citypage.hu