8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Családi kirándulás tippek

Családi kirándulás tippek

Rengeteg élmény vár akkor is, ha a családdal vagy kisgyermekekkel szeretnéd a borvidéket felfedezni!

Látogass el a badacsonyi borvidékre, ugyanis garantáltan nem fogsz unatkozni, akkor sem, ha a családoddal érkezel! Összegyűjtöttük, hogy hova érdemes ellátogatnotok!

Folly Arborétum és Borászat
A badacsonyörsi arborétum nemcsak különleges ciprusoknak és cédrusoknak ad otthont! A kertben való séta a család minden tagjának egy igazi feltöltődést jelent: az arborétum egy tökéletes úti cél mindenki számára, aki a zajos városból egy kis nyugodt környezetre vágyik! A legkisebbeket lombkorona sétány illetve játszótér is várja! Az arborétum egész évben workshopokkal, tematikus programokkal és borvacsokrákkal is várja vendégeit!
További részletek a Folly Arborétumról
Folly Arborétum programjai


Kalandok a Káli-medencében
A Káli-medence rengeteg kincset rejt, a túrázó kedvűek számára igazi paradicsom! Számos túraútvonal és érdekes kistelepülés övezi a medencét: a szentbékkállai Kőtenger, a kékkúti Theodóra Tanösvény, Dörgicse templomromjai, a Kornyi-tó vagy a monoszlói Hegyestű kiváló túrázó úti célok, amelyek csak egy karnyújtásnyira találhatóak Badacsonytól!
További leírás a Káli-medence látnivalóiról


Szigliget
A Szigligeti vár középkori romjai remek szórakozást nyújtanak már a legkisebbeknek is! Az interaktív kiállításelemek illetve a középkori mindennapokat megidéző diorámák egy fantasztikus időutazásra csábítják a látogatókat! A kiállítás megtekintése után pedig érdemes megmászni a legmagasabb tornyokat is, a lélegzetellálító balatoni panorámát kár lenne kihagyni! A vár bejáratától nem messze (a Várkávézó udvarán belül) pedig egy vártörténeti kiállítás is helyet kapott, ahol középkori fegyverek, pajzsok és páncélok csodálhatóak meg testközelből! A vár és a vártörténeti kiállítás tökéletes esőprogram is!
További részletek a Szigligeti Várról
További látnivalók Szigligeten


További izgalmas látnivalók a környéken
A borvidék vonzáskörzetében is érdemes még kalandozni, hiszen rengeteg látnivaló vár még a környéken!


Ezeket az attrakciókat érdemes meglátogatni:

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsony@citypage.hu