8261 Badacsony, Park u. 14. • tel:+3687531013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Ha esik, ha fúj...

Esik az eső, vagy borús időt jósolnak? A szállásodat emiatt kár visszamondanod, ugyanis rossz időben is rengeteg élmény és látnivaló vár a borvidéken! Számtalan múzeum és látogatóközpont kínál menedéket az eső elől, de rengeteg túraútvonal is teljesíthető csapadékosabb időben is!


Gasztronómia

Ha a víz túl hideg, vagy éppen erősen fúj a szél, egy remek gasztrotúra biztosan felmelegít! Éttermeink, vendéglátóhelyeink kínalátaban garantáltan nem fogsz csalódni!

Tovább olvasom


Borászatok

Egy remek borkóstoló vagy borvacsora a rossz idő ellenére is jól tud esni! Badacsonyban számos borászatot találsz, akikhez betérhetsz egy kis kóstolóra!

Tovább olvasom


Egry József Emlékmúzeum

Egry Józsefet a Balaton festőjének is nevezik, hiszen megannyi arcát megfestette a Balatonnak. A róla elnevezett múzeumban megismerkedhetünk Egry életével és még sok más képzőművészeti alkotást is megcsodálhatunk. (Nyitva: májustól szeptember végéig)

Tovább olvasom


Szigligeti Vár

A Balaton Vára esős időben is remek úti cél, hiszen a váron belül sok fedett helyszín is található, ahova esőben is be lehet húzódni! A várban kihelyezett kiállított anyagok, mind tető alatt találhatóak, emellett a vár alatti udvarban (Várkávézó mellett) még egy fegyvertörténeti kiállítás is megtekinthető!

További információ 


Folly Arborétum

Az arborétum egész évben várja vendégeit, időjárástól függetlenül! A fák között az esőt már alig fogod érezni, a sártól pedig nem kell tartanod, ugyanis végig faforgáccsal beszórt utakon sétálhatsz, így biztosan nem fogsz elcsúszni sem! Az arborétum éttermében pedig forró italokkal és ételkülönlegességekkel melegedhetsz!

Tovább olvasom


Környékbeli Piacok

Esőben sem zárnak a piacok! Kedves, mosolygós arcú eladók fognak várni kézzel készített jóságokkal és házi finomságokkal!

Káptalantóti Liliomkert Piac
Lábdi Piac HegymagasonTovábbi Fedett látnivalók Badacsony vonzáskörzetében:


További tippekért keresd a Tourinform irodák személyre szabott ajánlatait!


8261 Badacsony, Park u. 14. • tel:+3687531013 • badacsonytomaj@tourinform.hu