8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Bortúra Badacsonyban

A Badacsonyi borvidék Magyarország egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidéke. Bátran mondhatjuk, hogy minden egyes érzékszervünknek gyönyörűséget okoz. Itt, a bor mellé párosul a táj szépsége, a Balaton víztükre és az ég felé magasodó tanúhegyek. A borvidéket a víz közelsége különleges adottságokkal ruházza fel, de a vulkanikus talaj és a hegyet alkotó bazalt az, ami igazán unikálissá teszi.

Gyere és kóstold meg a BADACSONY vulkáni talaján született nagy fehéreket! Ízleld meg az aromákban gazdag, szép tónusú borainkat! Tarts velünk és éld át szőlőültetvényeink csodáit! Badacsony „borközelből” programsorozatunk tavasztól késő őszig tartó időszakban számos szakvezetéses bortúrát tartogat neked. Pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrtuk össze számodra. Családi pincészeteink finomabbnál finomabb borait ismerheted meg, lenyűgöző látvány kíséretében.

A túra során négy pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezetőnk mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.



AKIKHEZ A BORTÚRA VEZET:

Németh Pince
A kis családi pincészet a Római úton található, 3 Ha szőlőterületen gazdálkodik, nagy fajtaválasztékkal rendelkezik. Egyediségük, hogy boraik palackjait maguk, kézzel festik meg. Bortermelésükben három generáció ízlésének megfelelő eljárással készített bor egyszerre van jelen. Kínálatukban megtalálható a hosszabb ideig hordóban érlelt tételek, reduktív (tartályos), könnyedebb és gyöngyözőborok is. Borkísérő falatként házi, saját készítésű kovászolt kenyeret, helyi termelőktől származó sonkát és sajtot kínálnak.

Kéknyelű Borozó
A csodálatos panorámával rendelkező Kéknyelű Borozó a Kisfaludy úton található. Itt a nevét adó kéknyelű fajtát mindenképp érdemes megkóstolni, mely fajta egyedül Badacsonyban található hungarikum. Íze karakteres, a badacsonyi jegyeket hordozva ásványos, semmivel össze nem téveszthető. A borozóban Badacsony legjobb, déli dűlőin szőlőt művelő Békássy Családi Pincészet borait találod, többek között: Sauvignon Blanc, Szürkebarát, Budai Zöld és persze a Kéknyelű. Borkorcsolyaként helyben sütött házi langallót kínálnak.

Málik Pince
A Málik Pince a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, impozáns kilátással a Balatonra és szőlőterületeire. A szőlőtermesztést és borkészítést a természetesség jellemzi, boraik hagyományosan, spontán erjednek és fahordóban érleltek. Fő fajtáik a tradicionális Kéknyelű és Budai zöld, de olyan különlegességek is megtalálhatóak náluk, mint a ritka Bakator vagy a Zeus. Teraszukról a badacsonyi életérzés garantált. Borkísérő falatként házi sajtos rudat kínálnak.

Villa Salve - Nimfeum Borászat

A 10 éves múlttal rendelkező borászat Mindszentkállán, Szent György-hegyen és a Badacsony déli dűlőin is rendelkezik birtokokkal. A Bogyai úton található pincészet főleg olaszrizling, zenit, rozé, rajnai rizling és szürkebarát borokkal foglalkozik. A borászat mellett a Villa Salve várja a megszállni vágyó vendégeket, Panoráma Borteraszukról pedig csodálatos kilátás nyílik a Balatonra és a Badacsonyra is egyaránt. "Hiszünk abban, hogy ki megkóstolja borainkat, megízlelheti e számunkra oly csodálatos táj zamatát. A szépség és életöröm forrása nyilvánvalóvá válik számára és talán egy-egy pillanatra a nimfák tánca is felsejlik számára."


Bortúra részletei:

Találkozó: 10:15, Badacsony Tourinform Iroda (8261 Badacsony, Park u. 14.)
Indulás: 10:30 
Útvonala: Tourinform Badacsony - Szent Donát-kápolna - Németh Pince - Kéknyelű Borozó (Békássy Családi Pincészet) - Málik Pince - Villa Salve
Időtartam: 4 óra
Szintkülönbség: 160 m
Táv: 3 km


A BORTÚRA ÁRA:

  • 18 900 Ft/fő
  • Az ár tartalmazza az idegenvezetést, a borászatonként 3 fajta bor kóstolóját és a borkóstolóhoz illő, helyszínenként eltérő borkorcsolyákat.
  • Visszakóstolás illetve egyéb fogyasztás külön fizetendő!
  • A bortúrán résztvevő, de alkoholt nem fogyasztó személy a teljes részvételi díjat köteles megfizetni, hiszen igénybe veszi az idegenvezetést, fogyaszthat a borkísérő falatokból és kérhet alkoholmentes italt (kávé, üdítő stb.).


 JEGYVÁSÁRLÁs

 

További információ jegyvásárlás és regisztráció kapcsán:
Tourinform Iroda Badacsony (8261 Badacsony, Park u.14)
Telefonon: +36 87 531 013
E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu
Facebooküzenetben: Tourinform Badacsony

 További információk a bortúráról

A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt.
A rendezvényen kép-és hangfelvétel készül, ezt a rendezvény résztvevői megjelenésükkel tudomásul veszik.
Változás joga fenntartva!


Időpont

2024.05.25 10:30 - 14:00

Helyszín

Badacsony

További rendezvények

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsony@citypage.hu