8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

A Sipos Borház megalkotta az első badacsonyi gint!

Badacsony ugyan a magas alkoholtartalmú, száraz fehérborairól a leghíresebb, de most már egy igazán különleges ízvilágú ginnel is büszkélkedhet! A Sipos Borház ginje igazi kuriózum, ami garantáltan felfrissíti a borvidék kínálatát!



A badacsonyörsi Sipos Borház már több évtizede képviselteti magát a Badacsonyi borvidéken, hiszen az egyik első magánpincészetként nyitották meg kapuikat a borvidéken. Sokszínű kínálatukban természetesen megtalálhatóak a klasszikus badacsonyi fajták is, és már a badacsonyi gin is ezt a palettát színesítheti. A borház 2024. május 10-én mutatta be a nagyérdeműnek a Badacsonyi borvidék első ginjét Badacsonyörsön, amely mind megjelenésében, mind pedig ízében is méltó módon tükrözi a Balatonra és a borvidékre jellemző jegyeket.

A bemutató alkalmával dr. Sipos Balázs Tihamér, a Sipos Borház tulajdonosa részletesen mesélt az álomról és az első badacsonyi gin elkészítési folyamatairól. Pavlicsek Csaba, a Pavlinkum kísérleti párlatmanufaktúra mesterével és Paizs Mátéval szorosan együttműködve, több recept kipróbálásával született meg alig fél év leforgása alatt a végleges forma. A ginből 800 db sorszámozott palack is készült, melyekből az első példányokat a bemutatón osztotta ki Balázs, ezzel is megköszönve mindenkinek, aki támogatta őt álma megvalósulásában.


A Sipos Borház borospalackjain már jó ideje visszaköszönnek filmes utalások, így természetesen a gin esetében sem maradhatott el egy újabb kikacsintás. A Balaton kék vízére emlékeztető palackot a borház jól megszokott szürkebarátja díszíti, mely mellett egy apró „Don’t panic!”, azaz „Ne ess pánikba!” feliratot is találhatunk. A gin alkoholtartalma 42%-os, így stílszerűen az élet nagy kérdéseit boncolgató Galaxis útikalauz stopposoknak c. film inspirálta a palackra került idézetet.

Mégis milyen ízvilágot képvisel a badacsonyi gin?

A Sipos Badacsony Gin lenyűgöző keveréke az elegáns és hagyományos gin ízeknek, valamint az új és izgalmas ízprofiloknak. A gyártók számos különleges és titkos alapanyagot válogattak össze, hogy létrehozzanak egy izgalmas, megismételhetetlen ízt. Az egyedülállóan kiegyensúlyozott receptúra garantálja, hogy minden kortyban egyszerre élvezhesse az újdonság erejét és az ízharmóniát.

A gin friss és vibráló jegyekkel indul, amelyekben a citrusfélék, mint a friss lime és a grapefruit, valamint a zamatos narancshéj dominál. Ezután a gyógynövények és a fűszerek jönnek elő, amelyek mélyebb és gazdagabb ízvilágot adnak a ginnek. Citrusos jegyeket képvisel, mégsem tartalmaz semmilyen citrusfélét. A különböző növények kombinációja, például az eukaliptuszlevél, angelikagyökér és különféle borsok megfelelő aránya és áztatási módja, valamint a bazaltkővel való áztatás az, ami meghatározza az ízvilágot, hogy még gazdagabb és komplexebb ízélményt nyújtsanak.

A Sipos Badacsony Gin hamarosan elérhető lesz a környékbeli éttermek és természetesen a Badacsonyi Tourinform Iroda kínálatában is!

Kóstold meg Badacsony új ízét!


Sipos Badacsony Gin


Forrás:

Sipos Borház és Vendégház

 

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu