8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Árvai Gábor túraajánlatai

Árvai Gábor túraajánlatai

Árvai Gábor ajánlatai túrázásra, madár lesre, előadásra. Bővebb információkért kérem, keressenek!

 


BEMUTATKOZÓ
Árvai Gábor történelem-földrajz szakos tanár vagyok. Tapolcán születtem, itt élek ebben a mediterrán hangulatot árasztó szép városban. Mindig nagy érdeklődéssel fordultam szülőföldem természeti és kulturális értékei felé. Sok-sok éve járom a Tapolcai-medence és környéke túraútvonalait, nagy izgalommal figyelem a terület gazdag madárvilágát és csodás élőhelyeit. A terület geológiáját, természeti értékeit, kultúrtörténeti vonatkozásait, néprajzát is  kutatom közel 40 éve.  Végzett geotúra-vezető vagyok. A környék várainak történetét is előszeretettel tanulmányozom. Tagja vagyok a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek. Évek óta erdei iskolában is tartok ornitológiai, kétéltű-hüllő, természetvédelmi és geológiai témájú előadásokat.

Nagy vágyam, hogy sok kíváncsi érdeklődővel ismertessem meg e csodálatos pannon táj természeti és kulturális értékeit. Engedjék meg, hogy eme értékek felkutatásához segítséget nyújtsak Önöknek egy felfedező túra keretében. Az általam vezetett túrák a következő helyekre vonatkoznak: Badacsony, Szent György-hegy, Gulács-hegy, Tóti-hegy, Csobánc, Haláp, Hajagos, Szigligeti Kamon-kő tanösvény és várak, Kopasz-hegy, Salföldi kolostorrom, Káli-medence területe, Tihanyi-félsziget, Tapolcai városnézés, Tapolcai-medence körtúra, madarásztúrák. Magánszemélyek, baráti társaságok, családok, iskolai és felnőtt csoportok jelentkezését várom. Honlapomon részletes ismertetőt adok a túra kínálataimból.

A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület által szervezett szakvezetéses élménytúrák és bortúrák vezetője is vagyok.


Elérhetőségeim:

Telefon: 06-70/264-5919

E-mail: arvaigabor@t-online.hu

www.turakinalatok.5mp.eu

 

TÚRÁIM:
Badacsony-hegy túra - nagy túra
Táv: 6 km Időtartam: 4 óra Ár: 25 000 Ft
Útvonal: Szegedy Róza-ház – Rózsakő – Hertelendy-emlék – Kisfaludy-kilátó – Ranolder-kereszt – Bujdosók lépcsője – bányák  (A túra során ismertetésre kerül a BFNP, a Bakony-Balaton Geopark, a szőlő és borkultúra története, a Balaton kialakulása, a Balaton-felvidéki vulkanizmus, a bányászat története, a hegy növény-és állatvilága, a hegyhez kötődő mondák, éghajlat, talajtani ismeretek, a Tapolcai-medence kialakulása, Szegedy Róza és Kisfaludy Sándor élete, a Szegedy Róza-ház története, a badacsonyi szüretek)

Tűzgyűrű túra
Táv: 6 km Időtartam: 3 óra Ár: 25 000 Ft
Leírás: A túra a bányaszinten vezet körbe a hegyen. Minden égtáj felé megcsodálható a parádés panoráma. Közben mindent megtudunk a Badacsony élő-és élettelen természeti értékeiről, valamint a kultúrtörténetéről is.

Káli-medence   Ez a túra gépjárműt igényel!
Időtartam: 4-5 óra Ár: 30 000 Ft
Útvonal: Hegyestű – Köveskál (nevezetességek) – Kornyi-tó – ürge les – Szentbékkálla (kőtenger) - Kékkút (savanyúvíz-forrás) – Salföld (kőtenger)
A túra során ismertetésre kerül a Káli-medence története, néprajza, települései, geológiai kialakulása, a Balaton-felvidéki vulkanizmus, hidrológiai viszonyok, növény-és állatvilág, éghajlati jellemzők 

Tihanyi-félsziget – megszelídült tűzhányók földje
Gyalogtúra a félsziget legszebb élőhelyein
Táv: 8-9 km Időtartam: 5-6 óra Ár: 30 000 Ft
Útvonal: Apáti templomrom – Nyereg-hegy – Csúcs-hegy – Csúcs-hegyi forrásbarlang – Csóka-part – Levendulás – Rátai-csáva –  Külső-tó
A túra során ismertetésre kerül a félsziget kialakulása, vulkanizmusa, története, növény-és állatvilága, földrajzi jellemzői. Élőhelyek a félszigeten. A Balaton kialakulása, a BFNP

Szent György-hegyi túra
Táv: 8 km Időtartam: 4 óra Ár: 25 000 Ft
Útvonal: Szent Kereszt kápolna - Turistaház – jégbarlang – orgonák – hegytető – levendulás – Oroszlánfejű-kút – Tarányi-ház – Lengyel-kápolna
A túra során ismertetésre kerül: a hegy kialakulása, geológiai érdekességei, a Tapolcai-medence vulkanizmusa és kialakulása, növény-és állatvilág, a szőlőkultúra története; a kápolnák története

Gulács-túra - Túra a „Magyar Fujiyamán”
Időtartam: 3 óra Ár: 25 000 Ft
Leírás: A túra során megismerkedünk e különleges vulkán geológiai érdekességeivel, élő-és élettelen természeti értékeivel. A csúcsról a kilátás pazar!

Salföldi kolostortúra
Időtartam: 3,5 óra Ár: 25 000 Ft Útvonal: Ábrahámhegy vasútállomás – Burnót-patak – Pálos kolostor
Leírás: A kérdésekre, ha kíváncsi vagy választ kapsz, és persze megismered az Örsi-hegy különleges geológiáját, élő és élettelen természeti értékeit és sok minden más érdekesség is elhangzik a szakvezetéses túra során!

Szigliget Kamon-kő tanösvény
Ár: 25 000 Ft
Leírás: Ismerd meg Szigliget történetét, geológiai kialakulását, néprajzát, élő-és élettelen természeti értékeit e Pazar túra során!

Tóti-hegyi túra
Időtartam: 2,5 óra Ár: 25 000 Ft
Leírás: Megismerkedünk a Balaton-felvidéki vulkanizmussal, a Tóti-hegy különleges geológiájával, valamint a környék szőlő-és borkultúrájának a történetével is.

Haláp-túra
Ár: 25 000 Ft
Leírás: Túra a Tapolcai-medence északi részén található fiatal vulkánon a Halápon. Hogy alakult ki, miért édekes ez a hegy? Milyen az élővilága? Megtudhatod a túra során!

Kopasz-hegy túra
Ár: 25 000 Ft
Leírás: Különleges vulkáni képződmény a Káli-medence szélén.  Hogy miért? Elhangzik a túra során. Különleges élővilága van a hegynek, erről is részletesen hallhatnak! A kilátás pedig Pazar!

Hajagos túra
Ár: 25 000 Ft
Leírás: Az egyik legkülönlegesebb vulkán a Tapolcai-medence keleti részén. Hogy miért? Fény derül rá a túra során! Rengeteg érdekes információ hangzik el e csodás kirándulás során!

Vártúrák
Szigliget - 22 000 Ft
Szigligeti kettős vártúra  - 25 000 Ft
Csobánc - 22 000 Ft
A túrák tartalmazzák a várak történetét belehelyezve a történeti korokba és a környék néprajzát, történetét és sok érdekességet.

Holdfénytúrák
Badacsony - 25 000 Ft
Csobánc - 25 000 Ft
Haláp - 25 000 Ft

Madár megfigyelési lehetőségek
Badacsonytomaj strand – Badacsony móló – Szigliget móló – Balatonederics strand (november 1-március 31). Csak gépjárművel oldható meg Időtartam: 6 óra Ár: 27.000 Ft

Sátorfőpusztai halastavak Időtartam: 4 óra Ár: 30.000 Ft

Nádasmező – Felső-Kongó-rét Időtartam: 3 óra Ár: 25000 Ft

A téli Badacsony madárvilága (November 1. és Március 31. között) Ár: 25.000 Ft

Tapolcai városnézés
Időtartam: 2 óra Ár: 20.000 Ft Leírás: Séta a történelmi városrészben Rengeteg nem ismert információt tudsz meg a séta során!

A Balaton-felvidéki NP értékei  power-pointos előadás Ár: 22.000 Ft

Hazánk természetvédelme; nemzeti parkjaink power-pointos előadás Ár: 22.000 Ft

Bővebb információkért kérem, keressenek !

 

Elérhetőségeimen:
arvaigabor@t-online.hu
www.turakinalatok.5mp.eu
Tel: +36 70 264 5919, +36  87 411 363

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsony@citypage.hu