8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Sipos Borház

Nálunk a borkészítés mindig egy alkotó folyamat, egy szentség, ahol a két baráton és a borokon túl csak a jó Isten van jelen. Olyan bort készítünk, amit mi magunk is szívesen iszunk, mert nálunk minden bornak története van, lehet az egy történelmi esemény, egy szerelemi pillanat vagy akár egy tréfa is.

Családunkban a szőlő- és borkultúra apáról fiúra száll. A dédnagyapáink egyike a herceg Esterházyak badacsonyi vincellére volt egészen 1945-ig, majd az államtól vásárolt kis szőlőterületen folytatta tovább a gazdálkodást. A rendszerváltással egyidőben - a családi kis szőlőskertre és kis pincére alapítva – álmodta meg Sipos Tihamér a Sipos Borház alapjait. A kis borászatunk folyamatosan fejlődött, a területeink nőttek és modern pincét építettünk, hogy a legtöbbet tudjuk a szőlőinkből kihozni.

A kézműves borászat ma baráti vállalkozásban működik, a borokért Sipos Balázs Tihamér, az alapító fia és Altinger Krisztián borász felel.

Balaton által visszavert napsugarak miatt a déli lejtőkön kialakult szubmediterrán klíma és a vulkáni alapkőzeten fejlődött talaj más borvidékekkel összetéveszthetetlenné teszi a badacsonyi bort. Jelenleg 7 hektár területen gazdálkodunk, szőlőink: kéknyelű, olaszrizling, muscat ottonel, szürkebarát, zöld veltelini, rózsakő és az új telepítéseink: sárga muskotály, rajnai rizling és cabernet franc.




Kategória: Borozó

Kapcsolódó szolgáltatók

Sipos Vendégház

8257 Badacsonyörs, Szőlő út 23.

A Sipos Borház háborítatlan környezetben várja borkedvelő és pihenni vágyó vendégeit Badacsonyörsön!

Bővebben

Hasonló találatok

Kovács Pince - BDCSNY

Badacsony, Római út 194.

A Badacsonyi Borrégióban nyugodt, családias környezetben, udvarias kiszolgálásra számíthatnak az erre járók.

Bővebben

Barna Pince

8256 Ábrahámhegy Honvéd u. 10.

A Barna Pince a Badacsony régióban, Ábrahámhegy központjához közel, egész éves nyitvatartással várja vendégeit.

Bővebben

Borpatika

8261 Badacsony, Borozósor

Kóstolja meg borainkat, pálinkáinkat!

Bővebben

Kéknyelű Borozó

8261 Badacsony, Kisfaludy u. 1.

Borozónkban kizárólag saját termésű folyó és palackos borokat értékesítünk. Szeretettel várunk minden kedves Borbarátot!

Bővebben

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu