8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Bortúra a Tóti-hegy körül

Három szőlőhegy, három pince – teljesítmény-bortúra titkos ösvényeken!


Bortúráink sorában ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik a badacsonyi borok mellett a túrázás szerelmesei is!

Titkos, csak a helyiek által ismert ösvényeken három szőlőhegyet - Tóti, Sabar, Örsi-hegy – járunk be és mindegyik hegyen meglátogatunk egy-egy pincét. A sort Istvándy borokkal kezdjük az Istvándy Ligetben a Káptalantóti határában elterülő Tóti-hegy lábánál, ahonnét rejtett utakon sétálunk át a szintén Káptalantóti határában emelkedő 217 méter magas Sabar-hegyre a Sabar Borházhoz, ahol a borok mellett megismerkedünk a sabarizmussal is! Utunk innét vadregényes ösvényen az Örsi-hegyre vezet Váli Péter borászatához. Az Örsi-hegy a Badacsony mellett, Badacsonyörs felett húzódó magaslat, amely magasságban és hírnévben ugyan nem veszi fel a versenyt szomszédjával, de dűlőin gyönyörű panorámás borteraszok, szűk hegyi utak, hűs erdők várnak.

A bortúrára lehetőséged van Badacsonyból transzferjárattal is érkezni!



Akikhez a Bortúra vezet:

 
Istvándy Liget
Az Istvándy Liget sablonoktól mentes esküvői helyszín. Ez a hely azoknak szól, akik nem ijednek meg a természet adta helyzetektől, el tudnak szakadni a város urbanizált világától és kellő kalandvággyal rendelkeznek, hogy kilépjenek komfortzónájukból, mindezért cserébe egy lezser eleganciájú konvencióktól mentes mesés vidéki esküvőben lehet részük. Ehhez nyújtunk különleges természetközeli helyszínt. Velünk tartasz? Ez a mesés rejtekhely a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében, a Tóti-hegy lábánál felszínre törő JUVENTAS természetes forrásnál rejtőzik. Amennyiben egy romantikus vidéki piknik hangulatú esküvőt szeretnétek, mind ezt gyönyörű természetes környezetben, akkor megtaláltátok az ideális helyet: az Istvándy LIGET-et.


Sabar Borház
A Káptalantóti határában emelkedő 217 méter magas Sabar-hegy a Balaton-felvidék hegyeinek egyik legkisebbike - adottságait tekintve viszont nagy reménységű termőhely - a Badacsonyi borvidék része. Itt található a Sabar Borház központja és szőlőterületeinek nagy része. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben területei 7 hektárra bővültek, felújították és újra borral töltötték meg a két Sabar-hegyi pincét, gondoskodva róla, hogy az élet visszatérjen a kis szőlőhegyre. Kiemelkedő, a termőhelyet hűen tükröző fajtaboraikra hamar felfigyeltek a minőségi borok iránt elkötelezett fogyasztók.


VáliBor - Váli Péter Borászata
A Válibor 10 hektáron gazdálkodó organikusa gazdálkodó, kézműves pincészet. Alacsony kéntartalommal, minimális beavatkozással készülnek a természetes borok. Jelentős terméskorlátozással, kézi ládás szürettel magas minőségű egyedi borokat készítenek. Legfőbb szőlőfajtáik: Kéknyelű, Budai, Olaszrizling, Rajnai Rizling, Szürkebarát és Ottonel Muskotály. Vörös és rozéborokat is készítenek Pinot Noirból, Syrahból és Kékfrankosból.


Fontos információk:

A bortúra útvonala: Istvándy Liget - Sabar Borház - VáliBor
Figyelem! A túra a káptalantóti Istvándy Ligettől indul és a badacsonyörsi VáliBor borászathoz érkezik, emiatt a transzferjegy megváltását javasoljuk! 
Az Istvándy Ligetnél van lehetőség parkolni autóval, de Badacsonyörstől ebben az esetben vissza kell sétálni!


Találkozó: 9:45 Istvándy Liget vagy transzferjárat esetén 9:30 Tourinform Badacsony
Indulás: 10:00
A túraútvonal hossza: 6,5 km
Szintemelkedés: 149 m
A túra hossza: kb. 4-5 óra


Figyelem!
  • A bortúra során az egyes helyszínek között erdei utakon, túraútvonalakon haladunk, emiatt túrázásra alkalmas ruházatban javasoljuk a részvételt!
  • Kényelmes, vízhatlan cipő, bakancs kötelező!
  • A túra hossza megközelítőleg 6,5 km!


Árak és jegyvásárlás:
  • A bortúra ára: 14 900 Ft/fő
  • Az ár tartalmazza az idegenvezetést, a borászatonként 3 fajta bor kóstolóját és a borkóstolóhoz illő, helyszínenként eltérő borkorcsolyákat.
  • Visszakóstolás illetve egyéb fogyasztás külön fizetendő!
  • A bortúrán résztvevő, de alkoholt nem fogyasztó személy a teljes részvételi díjat köteles megfizetni, hiszen igénybe veszi az idegenvezetést, fogyaszthat a borkísérő falatokból és kérhet alkoholmentes italt (kávé, üdítő stb.).


Transzfer lehetőség! 

Amennyiben Badacsonyból szeretnél transzferrel érkezni a bortúrára, lehetőséged van oda-vissza transzferjegy megváltására is! 
A transzferjegy ára + 2 500 Ft/fő!
Transzfer indulás Badacsonyból: 9:30 (Tourinform Badacsony, Park u. 14.)


 Jegyvásárlás


További információ jegyvásárlás és regisztráció kapcsán:

Tourinform Badacsony (8261 Badacsony, Park u.14)
Telefonon: +36 87 531 013
E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu
Facebook-üzenetben: Tourinform Badacsony


Változás joga fenntartva!
A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt.
A rendezvényen kép-és hangfelvétel készül, ezt a rendezvény résztvevői megjelenésükkel tudomásul veszik.


Képgaléria:


Időpont

2024.11.17 10:00 - 15:00

Helyszín

Istvándy Liget

További rendezvények

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsony@citypage.hu