8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Bortúra a Csobáncon

Ismerd meg a Csobáncot is borközelből! A borvidék másik nagy hegye is élen jár a borok tekintetében: a borvidékre jellemező ásványos, vulkanikus terroir, kellemes savak és gyönyörű táj vár rád!


CSOBÁNC-HEGY „BORKÖZELBŐL” – Vezetett bortúrák a Csobánc-hegyen

A Csobánc-hegy népszerű úti cél a túrázók körében, nemcsak az áthaladó Kéktúra útvonal miatt, hanem a hegy tetejéről nyíló lélegzetelállító panoráma miatt is. Sokan azonban nem is tudják még, hogy a fantasztikus környezet mellett a Csobánc a Badacsonyi borvidék részeként kíváló borokkal is büszkélkedhet. 

2024-től vezetett bortúráink keretein belül a Csobánc sokszínűségét is szeretnénk bemutatni, így vendégeinket három kíváló csobánci borászathoz kalauzoljuk el. Pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrtuk össze számodra. Családi pincészeteink finomabbnál finomabb borait ismerheted meg, lenyűgöző látvány kíséretében.

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezetőnk mesél és bemutatja a borvidék történelmét, a Csobánc kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

A bortúrára lehetőséged van Badacsonyból transzferjárattal is érkezni!


AKIKHEZ A BORTÚRA VEZET:


Villa Tolnay Borház
A Villa Tolnay Bor- és Vendégház tulajdonosai azért dolgoznak, hogy a Badacsonyi borvidék felkerüljön a világ bortérképére. Testes, száraz boraikat, mély gyümölcsösség, erőteljes ásványosság, határozott savak, és magas extrakt tartalom jellemzi, amelyhez a Csobánc-hegy tökéletes mikroklímát és táptalajt biztosít. És hogy miért Tolnay? A második világháború idején a híres színésznő, Tolnay Klári ebben a csodálatos csobánci villában élt, így a villa és a borok az ő nagyszerűségét is őrzik. A bortúrák során házikészítésű ételválogatásokkal is készülnek a házigazdák borkorcsolyaként. 

Foglalj szállást a Villa Tolnay-ban!


Illés Borászat
Az Illés Borászatot 2020-ban alapították, szőlőterületeik a Csobánc-Káptalantóti területen helyezkednek el. A tradicionális borkészítés módszereit kombinálva a modern borászati technológiával készült boraikkal igyekszenek a hagyományokhoz hű és a modern fogyasztói igényeket kielégíteni. A kézi szüretnél gondosan válogatják a fürtöket, melyet korszerű és kíméletes feldogozás követ. Kínálatukban a klasszikus badacsonyi fajták mellett ásványos vörösborok is megtalálhatóak. Borkorcsolyaként szezonális alapanyagokból készült házi készítésű falatkákat ízlelhetsz.

 
von Beőthy Pince
A Balaton-felvidék titkos ékkövén, a Csobánc-hegy meredek keleti és délkeleti bazalt lankáin, kb. 300 méter magasan helyezkedik el pincéjük. Minden boruk spontánerjesztett, kénredukált, úgy nevezett organikus, terroir bor. A tradicionális badacsonyi fajták mellett, kínálatukban vörösborok is megtalálhatóak. A bortúra során meglátogatott Panoráma Borteraszuk egész évben várja a látogatókat házias ételekkel, borkorcsolyaként házi sonkás, kolbászos szendvics vár rád! "Szeretettel, jó borokkal, finom ételekkel várjuk kedves vendégeinket a mi kis Mini Paradicsomunkban!"


Bortúra részletei:


Időpont: 2024. július 10. szerda
Találkozó
: 9:45, Villa Tolnay Borház parkolója vagy transzferjárat esetén 9:30 a Tourinform Badacsonytól
Indulás: 10:00 óra
Útvonala: Villa Tolnay Borház - Illés Borászat - von Beőthy Pince
Időtartam: 3,5 óra
Táv: 4 km
Szintemelkedés: 114 m

A túra során erdei utakon, illetve földes túraútvonalakon közlekedünk, így túrázásra alkalmas ruházat és kényelmes, vízhatlan cipő viselése javasolt!


Bortúra ára:
  • 14.900 Ft / fő
  • Az ár tartalmazza az idegenvezetést, a borászatonként 3 fajta bor kóstolóját és a borkóstolóhoz illő, helyszínenként eltérő borkorcsolyákat.
  • Visszakóstolás illetve egyéb fogyasztás külön fizetendő!
  • A bortúrán résztvevő, de alkoholt nem fogyasztó személy a teljes részvételi díjat köteles megfizetni, hiszen igénybe veszi az idegenvezetést, fogyaszthat a borkísérő falatokból és kérhet alkoholmentes italt (kávé, üdítő stb.).


Transzfer lehetőség!

Amennyiben Badacsonyból szeretnél transzferrel érkezni a bortúrára, lehetőséged van oda-vissza transzferjegy megváltására is!
A transzferjegy ára + 3 000 Ft/fő!
Transzfer indulás Badacsonyból: 9:30 (Tourinform Badacsony, Park u. 14.)


 Jegyvásárlás

További információ jegyvásárlás és regisztráció kapcsán:
Tourinform  Badacsony (8261 Badacsony, Park u.14)
Telefonon: +36 87 531 013
E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu
Facebook-üzenetben: Tourinform Badacsony

 

Változás joga fenntartva!
A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt.
A rendezvényen kép-és hangfelvétel készül, ezt a rendezvény résztvevői megjelenésükkel tudomásul veszik.


 

Képgaléria:


 


Időpont

2024.07.10 10:00 - 14:00

Helyszín

Csobánc-hegy

További rendezvények

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsony@citypage.hu