8261 Badacsony, Park u. 14. • tel:+3687531013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Ha gyerekekkel érkezel...

Családok részére is rengeteg izgalmas látnivalót és kalandot rejt a borvidék! Érkezz kicsikkel vagy nagyokkal, számos attrakció vár csak arra, hogy közösen felfedezzétek!


Hajózás a Balatonon

Ki ne szeretne hajókázni? Badacsonyból a hajózási időszakban több településre is lehetőség van áthajózni, illetve akár egy egyórás sétahajókázáson is részt vehettek! 2024-ben pedig érdemes kipróbálni az új Tomaj névre keresztelt katamaránt is, ami garantáltan emlékezetes élményt fog nyújtani!

Tovább olvasom


Városnéző Kisvonat

A késő tavasztól kora őszig közlekedő Dotto kisvonat minden gyerek kedvence! A 45 perces út során rengeteg érdekességet tudhattok meg Badacsonyról és a környékről, garantált szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Tovább olvasom


Strandok

Nyáron mi másé is lehetne a főszerep, mint a strandoké! Badacsonyban 3 strandot is találsz, illetve a környéken is számos remek strand várja a fürdőzni vágyókat!

Tovább olvasom


Nyomozz Velünk!

Szórakozás az egész család részére! Járjatok utána közösen egy elfelejtett badacsonyi levél rejtélyének okoseszközötök segítségével! A rejtély megfejtése közben Badacsony főbb látványosságait is megismerhetitek!

Tovább olvasom


Folly Arborétum

A badacsonyörsi Folly Arborétum sokkal több, mint egy arborétum! A Balaton Édenkertjében számos program (közös foglalkozás, kültéri szabadulószoba, fényfestéses kerti séta) várja az érdeklődőket, ahol az élményhez páratlan balaton kilátás és egy egyedülálló növénygyűjtemény is párosul. Az arborétum emellett egy fantasztikus játszótérrel is büszkélkedhet, ami garantáltan a kicsik kedvence lesz!

Tovább olvasom


Hegyi Taxi

A hegyi taxik nemcsak közlekedési eszközök, de valódi élményt is kínálnak, ahogy Badacsony utcáit végig szelik! A hegyi taxik magasabb pontra is könnyeddén eljutnak, így nektek már csak a jókedvről kell gondoskodni!

Tovább olvasom


Szigligeti Vár

A Szigligeti Vár remek úti cél családosok számára is! A Várban interaktív vártörténeti kiállítás, izgalmas diorámák és természetesen pazar kilátás várja a látogatókat! Érkezz az év bármelyik időszakában, a Szigligeti Vár mindig másik arcát mutatja!

Tovább olvasomHegyestű geológiai Bemutatóhely

Monoszló és Zánka között található Hegyestű mai formáját az egykori bányászati munkáknak köszönheti. A hegy tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Káli-medencére és a Tapolcai-medence hegyeire, emellett egy különleges geológiai kiállításnak köszönhetően mindent megtudhattok az egykori vulkáni működésekről és a Hegyestű történetéről.

Tovább olvasom


További látnivalók Badacsony vonzáskörzetében:


További tippekért keresd a Tourinform irodák személyre szabott ajánlatait!

8261 Badacsony, Park u. 14. • tel:+3687531013 • badacsonytomaj@tourinform.hu