8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Káptalantóti Kemencés Ház és Kézműves udvar

Káptalantóti Kemencés Ház és Kézműves udvar

Kelt Tészták Háza a hagyományok őrzője. Kemencében sült finomságok itt minden vasárnap!

Káptalantótiban a Liliomkert piac mellett várjuk régi és leendő vendégeinket hagyományőrző, házias ízekkel. A kézműves udvaron bemutatkoznak az árusaink, akik a piaci, békebeli hangulatot nyújtják. Itt található a legfőbb termékünk a kézzel gyúrt, kemencében, sült, tönkölybúzás langalló.

Az ízesítéshez használt egészséges, háztáji, alapanyagok nagy részét a helyi termelőktől szerezzük be: házi kecskesajt, füstölt kolbász, szalonna, zöldségek. A piacon sétálgatva kézből ehető langalló immár nyolc éve méltán „öregbíti” Káptalantóti nevét. A ma oly divatos strid food helyett talán megérdemelné a market food nevet is. Vendégeink kedvelik a „régimódi”ízeket, de nyitni szeretnénk az egészséges táplálkozás felé is. Ezért alapanyagaink közé került az olivaolaj, kókuszzsír, különböző alternatív lisztek: glutén mentes lisztek, kukorica, hajdina, valamint a teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt.

A második fő termékünk a házi nyújtott rétesek, különböző hagyományos ízesítésekkel, tökös-mákos, túrós, kapros-túrós, meggyes, szilvás-fahéjas. Egyedi íz világát a kemence adja a réteseinknek is. A vendégeink szomjukat olthatják a házi sör mellett limonádéval, valamint a „hely specialításával” a dinnyés limonádéval, amely kellemes íze mellett esztétikai élményt is nyújt.

Melegkonyhás kerthelységünk, főszereplője szintén egy hatalmas kemence. Itt sülnek ropogósra az ízletes pecsenyék, mint például a Kacsasült, kemencés-fűszeres burgonyával, párolt káposztával. Kemencés kínálatunkat gazdagítja még a Csülök sült, fokhagymás sertésoldalas, sertés tarja, töltött csirke. Az egytálétel kínálatunkat a leg közkedveltebb, ínycsiklandó ételekből állítottunk össze : gombócos káposzta, babgulyás, marhapörkölt, tökfőzelék, és hasonló társaik. Ételeinkhez házi kenyeret is kínálunk.

A Káptalantóti kemencésház és kézműves udvar részét képezi még a Shabby chic kávézó, amely a stílusa után kapta a nevét. A Segafredo kávéval űzzük el a fáradságot, a piacról beszerzett mézzel ízesítünk, valamint a helyben készült karamell krémmel és csokoládészósszal díszítjük kávé különlegességeinket. Érdemes megismerkedni a bio és fair tred kávénk lágy ízével is. A házi szörpök limonádék nyújtják a felüdülést. A helyben készült málna, eper, erdei gyümölcs, bodzavirág, gyömbérszörp mellett cukormentes limonádét is készítünk. Frissítő fröccseink a Káptalantóti pincészetek, palackos minőségi boraiból készülnek. Házi sörünket a családunkhoz kötődő, régi barátunk készíti, világos és barna változatban, tartósítószer nélkül. A helyben készült szemet gyönyörködtető süteményekről is szót kell ejteni. A mesés ízvilágú különleges, fenséges, habos, torták díszelegnek a kávézóban, amelyek házi tojással készülnek. Kínálatunkban szerepel: brauni torta, erdei gyümölcsös citromtorta, epertora, csokoládés banántorta. Alapanyagainkat a hagyományos hozzávalókon kívül gazdagítottuk a diétás, alternatív alapanyagokkal is. Használunk természetes édesítőszereket, kókusztejet, glutén mentes liszteket. Cukormentes és tej mentes tortánk egy paleo diótorta, gluténmentes tortánk pedig a túrótorta erdei gyümölcs öntettel. Kakaós csigánk, diós kiflink a vendégeink szerint, olyan mintha egyenesen a nagymama sparheltjéből jött volna ki. Ez nem véletlen, mivel az ízlésünkre nagy hatást gyakoroltak a régi világ ízei. Ezt próbáljuk modernebb formába önteni, alkalmazkodva a 21. század gasztro elvárásaihoz. Ez nem kevés kihívást rejteget a számunkra a jövőben, itt a Balaton felvidéken. Az ideérkező többnyire városi vendégek, turisták, a falusi feelingre vágynak, de e mellett, diétáznak, vigyáznak az egészségükre. Feladatunk összhangba hozni a helyi ízeket, a modern elvásásokkal.

További információ: Káptalantóti, Petőfi u. 3.
Telefonszám: +36-70/252-3034
E-mail cím: keltteszta@gmail.com
Facebook: Káptalantóti Kemencésház és Piac
 

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsony@citypage.hu