8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Hinta Badacsony

A Hinta Badacsonyban bisztrójellegű ételkínálat és több Badacsony borvidéki bor vár rád! Az egész évben nyitvatartó Hinta Badacsony várja régi és leendő vendégeit!


A HINTA egy olyan őszinte, sallangmentes terasz és közösségi tér megvalósulása, ahol a minőségi vendéglátás és a lazaság kéz a kézben jár. Felszabadult életérzés: barátok, kutya, bicó, pezsgő. Egész nap melegen tartjuk a grillt, így bármikor beugorhattok bruncholni hozzánk. Mindemellett frissítőül gondosan válogatott borokkal, sörökkel, koktélokkal, szörpökkel, specialty kávékkal készülünk. Mindez Badacsonyban a Római úton!


A Becker-Bartalfi Pincészetről:
A Becker - Bartalfi Pincészet a Badacsony észak-nyugati oldalán, Köbölkút-Korkovánon található, piciny családi borászat. A korkováni területen kívül egy kisebb ültetvény található a hegy déli oldalán is, de a művelt területek összesen sem haladják meg az 1 hektárnyit. Mintegy hat esztendeje készítünk itt zamatos fehérborokat szívvel-lélekkel. Olaszrizling, ottonel muskotály és szürkebarát borainkat és ezek különböző házasításait reduktív módon készítjük a világ legszebb hegyén. A terület méretéből adódóan mindent munkát magunk, és gépesítés nélkül tudunk elvégezni, a lehető legtudatosabb termés szabályozással.  Az évi pár ezer palacknyi volument nem célunk növelni, mert hisszük, hogy azt amit a borról gondolunk, és a rügyfakadástól az palackozásig tartó időszakban megélünk, azt így tudjuk a leginkább átadni minden, a pincéből kikerülő palackban és pohárba kitöltött kortyban. Borainkat leginkább a badacsonyi Római úton található, egész évben nyitva tartó Hintában lehet megkóstolni, ahol egy közös és komplex gasztronómiai alkotóműhely keretében más "nagyonszeretjük" pincészetek borait is nagy választékban tartjuk, a laza, bisztró jellegű ételkínálat mellett. 


8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsony@citypage.hu