8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Kortárs Képzőművészeti Galéria

Kortárs Képzőművészeti Galéria

Badacsonyörsön található Vollein Ferenc festőművész Kortárs Képzőművészeti Galériája.

2021. május 21-én megnyílt Badacsonyörsön, a Csigáskuti u. 1. alatt Vollein Ferenc festőművész Kortárs Képzőművészeti Galériája.

Az állandó kiállítóhely célja a folyamatos művészi jelenlétének a reprezentálása a kortárs balatoni, Veszprém megyei és az országos képművészetben, életben. Másrészt fontos állomása a művészi függetlenségének megteremtésével kapcsolatban is.

A galéria tulajdonosa a kortárs, naiv stílusirányzatba tartozó képzőművészet kiemelkedő és az egyik legelismertebb hazai és nemzetközi képviselője, aki egyedül képviseli Magyarországon, Itáliában és Dél-Amerikában az oly népszerű és elterjedt naiv neoreneszánsz stílusirányzatot. Az alkotó a legújabb alkotásaiból mutat be kiemelt jelentőségű szemelvényeket. 22 éves, ezért stílusosan 22 festményét láthatják a helyszínen az érdeklődők. Ebből 12-őt az idén, 4-et pedig tavaly augusztus óta, a Színek az égből című, 132 oldalas, 102 festményét bemutató, összegző, negyedik, legújabb képzőművészeti albumának lezárásától fogva készített.

A festőművész már több, mint 13 éve foglalkozik elmélyülten a festészettel, amelynek során kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereket ért el. Alkotásait az Ó-és az Újszövetség történetei, a magyar történelem nagy alakjai, sorsfordulatai, a balatoni, a toszkán és a dél-itáliai tájak ihletik. Eddig 49 önálló tárlatot rendezett kiemelt képzőművészeti jelentőségű belföldi és külföldi kiállítóhelyeken, továbbá számos csoportos kiállításon is részt vett már. Az alkotásokon kívül 4 önálló képzőművészeti kiadvány büszke tulajdonosa Vollein Ferenc. 2016. októberében- eddigi képzőművészeti munkássága legmagasabb szintű elismeréseképpen- általános pápai audencián Rómában, a Szent Péter téren- fogadta a Szentatya, I. Ferenc pápa a Szent Márton év alkalmával. Itt nyújtotta át a pápának személyesen a „Szent Márton megkereszteli édesanyját” című alkotását, amely így bekerült a világhírű Vatikáni Múzeum-és Képtár pápai magángyűjteményébe- elsőként az élő, kortárs magyar festőművészek közül.

A kiállítóhely nyitvatartása:
KEDDTŐL - SZOMBATIG 10 órától 17 óráig, SZÜNNAP: VASÁRNAP-HÉTFŐ

Belépés:
telefonos bejelentkezéssel a 06-30-654-1440-es telefonszámon napközben!

Elérhetőség:
Cím: 8257 Badacsonyörs, Csigáskuti út 1.
E-mail cím: wallein@freemail.hu
Telefonszám: +36 30 654 1440

A FESTŐMŰVÉSZ ALKOTÁSAI, KIADVÁNYAI A HELYSZÍNEN IGÉNY SZERINT MEVÁSÁROLHATÓK, A GALÉRIA LÁTOGATÁSA INGYENES.

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsony@citypage.hu