8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

Badacsonyi Szürkebarát és a Magyar Szürkemarha Ünnepe

Mivel csúszik legjobban a szürkemarha gulyás? Persze hogy szürkebaráttal! Szerencsére idén augusztusban is mindkettőt megkóstolhatod Badacsonytördemicen, ahol lesz többek között karcagi hungarikum birkapörkölt, szürkemarhagulyás és kiváló badacsonyi borok, kulturális -és folklórműsor, gyermekprogramok, kézműves portékák, utcabál és mulatság.



Igazi hungarikum a címeres szarvú szürkemarha, amiből a Balatonnál is találni szép számmal. Badacsonytördemicen, a Faluház udvarán megrendezett ünnepség nem az állattan, hanem a gasztronómia felől közelíti meg a nemes szürkemarhát: itt azt tudhatjuk meg, milyen ízű a belőle készült gulyás. No meg persze a badacsonyi bor…

Szombaton a karcagi vendégeké a főszerep, birkafőző egyesületük főzi a hungarikum birkapörköltet. Délután folklórműsor, este koncert, majd utcabál szórakoztatja a vendégeket.

A rendezvény zárónapján hagyományos szürkemarhagulyás-főző versenyen mérik össze tudásukat az ország minden tájáról érkező csapatok.Végig nyitva lesz a borudvar, ahol a badacsonyi régió borai kóstolhatók, és a látogatók magyar kézműves portékákat is vásárolhatnak.




PROGRAM:
Hamarosan!


A rendezvény alatt megtekinthető állandó Herczeg Ferenc kiállításunk!

 

A szervezők az időpont, helyszín és programváltozás jogát fenntartják!

A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt.

A rendezvényen kép-és hangfelvétel készül, ezt a rendezvény résztvevői megjelenésükkel tudomásul veszik.

 

A rendezvényt szervezi:
 Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület

 

Időpont

2024.08.10 10:00 - 08.11 22:00

Helyszín

8263 Badacsonytördemic, Hősök útja 12.

További rendezvények

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsony@citypage.hu