8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu

FügeFeszt Badacsonyban 2024

Az őszi Balaton legújabb és legkomplexebb gasztronómiai és kulturális fesztiválja.

A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni.

Idén ősszel először jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek. Szinte hihetetlen, de ez lesz az első ilyen, valóban a Balaton partján megszervezett gasztrofesztivál!

A kétnapos esemény a minőségi vendéglátást kereső vendégeken túl megszólítja a szakmát is, így lehetőséget biztosít a séfeknek, tulajdonosoknak a kötetlen beszélgetésekre, inspirálódásra.

A kóstolás mellett: színpadi workshopok, előadások és főző műsorok kerülnek a fókuszba, természetesen a fügével, mint fő alapanyaggal. És akik velünk lesznek: Magyarország és a Balaton vezető és irányadó vendéglátó egységei és borászatai:
IKON – Debrecen (Michelin ajánlás), Bistro Sparhelt – Balatonfüred (BIB Gourmand Michelin), Veganeeta/Megfőzzük Almádit! – Balatonalmádi, Gusto 13 – Veszprém, Hableány – Badacsony, Palkonyha – Palkonya, FELIX Kitchen&Bar – Budapest (Michelin ajánlás), Kisbolt Desszertműhely – Szigliget, KicsiZsó BBQ by Horváth Zsolt – Budapest, Creative Kitchen by John’s Pub – Keszthely, Rolling Chef – Veszprém, Szakállas Medve – Budapest, Szabi a Pék, Panificio il Basilico – Szentendre, Laposa Birtok – Badacsony, Fata Pince – Badacsony, Borbély Pince – Badacsony, VáliBor – Badacsony, Dobosi Pincészet – Szentantalfa, Martinus Birtok – Tagyon, Egly Pince- Sümeg, Pállfy Pince – Köveskál, Bujdosó Pince – Balatonboglár, Mérce Prosecco/Champagne/Cocktail Bar – Szigliget

Semmi nem tudja megkoronázni jobban a tökéletes gasztro élményt, mint az élőzene – és persze a Balaton hullámzó vize mellettünk. Egy korty bor, egy finom falat, a naplemente látványa és a koncert hangjai – megismételhetetlen pillanatokká állnak össze.

Ebben segítenek a válogatott jazz és könnyűzenei előadók, és a szombati csúcskoncert: a tapolcai születésű Tóth Vera a Balatonnál épp úgy otthon van, mint a színpadon! Fellépőink: Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, Vagabond, P.A.R.T.

Találkozzunk az őszi Balatonon, október 12-13-án, Badacsonyban!

Jegyvásárlás ide kattintva lehetséges

szervező: Füge Feszt

Időpont

2024.10.12 11:00 - 10.13 19:00

Kategória

Fesztivál

Helyszín

8261 Badacsony strand

8261 Badacsony, Park u. 14. • +36 87 531 013 • badacsonytomaj@tourinform.hu